Speedcubing

Voor veel mensen is het al een grote uitdaging om de kubus op te lossen, maar voor sommigen is dat nog niet genoeg! Zij gaan nog een stapje verder: Speedcubing!

Speedcubing is het zo snel mogelijk oplossen van de gewone 3×3 kubus en allerlei varianten daar op. Nadat je geleerd hebt hoe je een kubus kunt oplossen, kun je allemaal trucjes en algoritmes leren om de kubus steeds sneller op te lossen. Maar het uit je hoofd leren van de algoritmes is niet genoeg om een echte speedcuber te worden. Daarvoor moet je heel veel oefenen zodat je steeds sneller wordt.

Een belangrijk onderdeel van speedcubing zijn de wedstrijden. Bijna iedere maand is er wel een speedcube-wedstrijd in Nederland. Dit is dé plek om je eigen skills te laten zien en om te chillen met andere speedcubers. Het leukste is dat je hier kunt praten over betere algoritmes en andere manieren om je favoriete kubus op te lossen.

De wedstrijden volgen allemaal de regels van de World Cube Organisation (WCA). Dit is een wereldwijde organisatie die de regels voor speedcuben vastlegt en die je scores online bijhoudt. Op de wca-website kun je heel veel informatie vinden.

De Nederlandse wedstrijden worden vaak georganiseerd door Stichting Speedcubing Nederland. Op de website van deze stichting, www.kubuswedstrijden.nl vind je informatie over o.a. de komende wedstrijden.
Iedereen mag meedoen, dus schrijf je in!

CubeDiction is bij veel Nederlandse wedstrijden aanwezig met een verkoopstand.